Странице

уторак, 10. фебруар 2015.

MEĐUNARODNI DAN BEZBEDNOSTI DECE NA INTERNETU

10. februar 2015. godine KREIRAJMO BOLjI INTERNET ZAJEDNO! KLIKNI BEZBEDNO!


Od 9-13. februara u našoj školi učenici su nizom aktivnosti obeležiti 10. februar, Međunarodni dan bezbednosti dece na Internetu pod sloganom "Kreirajmo bolji Internet zajedno!" i tako se pridružili akciji koja se održava širom sveta. 

Članovi informatičke sekcije pripremili su i ove godine materijal (brošure, plakate, video spotove) kojima su svojim drugarima, nastavnicima i roditeljima želeli da skrenu pažnju na probleme koji mogu nastati na Internetu ali i savete kako te probleme prevazići.
Nedelja je počela čitanjem najave programa obeležavanja i najvažnijih saveta za ponašanje učenika na Internetu na razglasu škole i prikazivanjem prezentacije "Kreirajmo bolji Internet zajedno!" svim učenicima petog razreda. 
U utorak, 10. februara centralno obležavanje je bilo u holu školu gde su svi prisutni učenici, nastavnici i roditelji mogli da priđu, pogledaju učeničke radove, postave pitanje, slikaju se sa maskotom - ajfončićem, dobiju brošure sa savetima, pogledaju filmiće, igraju edukativne igrice i kvizove i slikaju se pored panoa "Internet koristim za...".


Jedan od ciljeva ove akcije jeste i afirmacija dobrih strana Interneta koje učenici često zapostavljaju jer ga koriste uglavnom za zabavu. Slikanje pored panoa "Internet koristim za..." pokazalo je da postoje brojni načini kako korisno možemo potrošiti vreme na netu.
U prilog tome nastavnica Jelena Ilić održala je u okviru akcije nekoliko časova matematike u digitalnom kabinetu uz podršku Interneta, pomoću platforme eZbirka, elektronske zbirke zadataka iz matematike.


Radionica "Vrednosti, pravila i nadoknada štete/posledice/restitucija", koju je realizovala pedagog Nataša Milivojević u odeljenju 6-3 u saradnji sa nastavnicom informatike Milijanom Grković, pokazala je da je potrebno usaglasiti vrednosti, pravila i posledice iz stvarnog života sa virtuelnim svetom.






Cilj akcije je u potpunosti ispunjen jer je veliki broj dece bio u prilici da se upozna sa prednostima i manama Interneta kao i savetima za bolje snalaženje na netu na vrlo zanimljiv i praktičan način.
Akcija je i medijski propraćena, ugostili smo ekipe RTV Inđija i Sremske TV.



preuzeto sa RTV Inđija