Странице

уторак, 3. фебруар 2015.

OBRADA VIDEO ZAPISA

Sa pojavom digitalnih fotoparata i kamera pojavila se i potreba za znanjem digitalne fotografije i pravljenja digitalnih filmova. Pravljenje digitalnih filmova nije viša samo posao za profesionalce, već je postalo dostupno i za obične ljude. Jedan od alata za pravljenje digitalnih filmova je Windows Movie Maker koji je vrlo jednostavan za učenje i korišćenje u učionici za pravljenje učeničkih projekata u formi kratkog digitalnog filma.

Windows Movie Maker je sigurno najpopularniji među besplatnim programima za obradu videa. On omogućava veoma jednostavnu izradu kućnih video projekata koje možete sastaviti od slika i zvuka ili pak od video isečaka uz veliki izbor efekata.
Program je jako jednostavan za korišćenje. Nakon ubacivanja materijala za montiranje (slika, video snimaka, zvuka), dodavanjem efekata i korišćenjem drugih alata možete napraviti zanimljiv i kreativan filmić. Najbitnija je dobra ideja, potom osmišljen scenario i dobar snimak. Kako izgleda kada se sve navedeno poklopi uz naravno i neosporan talenat pogledajte na sledećem primeru.


Filmić Milice Veselinović i Jovane Nedeljković, učenica naše škole, koji 2014. godine osvojio prvo mesto na republičkoj smotri đačkog filma FILMIĆ 2014. u Novom Sadu. 



UPUTSTVO ZA RAD U MOVIE MAKER-u (klikni na sliku)