Странице

уторак, 2. децембар 2014.

AKTIVIRANJE NALOGA NA SR.WORDPRESS.COM (KREIRANJE BLOGA)

1. korak:

Na adresi http://sr.wordpress.com/ možete započeti proces prijavljivanja na nalog za WordPress-blog na srpskom jeziku. Pratite korake prikazane na narednim slikama:





2. korak:

Na sledećoj stranici potrebno je popuniti potrebne podatke za otvaranje novog naloga. Posebno obratite pažnju na adresu bloga (to što unesete biće Internet adresa vašeg bloga i mora imati veze sa sadržajem), npr. blog o cveću bi mogao imati adresu: omiljenocvece.wordpress.com 




Ako ste sve pažljivo popunili Wordpress će sva polja označiti zelenom kvačicom za potvrdu ispravnosti. U nastavku možete odabrati opciju besplatnog otvaranja bloga (u tom slučaju će adresa vašeg bloga imati domen .wordpress.com i 3 GB prostora).


3. korak:

U ovom koraku potrebno je proveriti svoju e-mail poštu u koju će stići poruka za aktivaciju bloga. Kliknuti na dugme AKTIVIRAJ BLOG (Activate Blog)


4. korak:

Nakon aktiviranja bloga otvara se stranica na kojoj će se pojaviti svi vaši blogovi (ukoliko ih imate više kao u primeru na slici). Klikom na blog dolazimo do mogućnosti editovanja (izmene) bloga.