Странице

уторак, 2. децембар 2014.

KREIRANJE STRANICA NA BLOGU

Prilikom kreiranja bloga na WordPress.com po automatizmu se kreira i stranica “About” – “O meni/nama”. Klikom na Stranice u meniju sa leve strane, u okviru Kontrolne table, otvara nam se lista svih stranica na sajtu, a u podmeniju, pored liste stranica, imamo i opcije za dodavanje nove stranice, kao i kopiranje postojeće.


Klikom na naziv stranice, otvara se deo za uređivanje stranice, no, za početak, vratimo se na listu svih stranica. Kada mišem pređemo preko naziva stranice “About”, pojaviće nam se opcije “uredi”, “brza izmena”, “otpad”, “pogledaj”. Sami nazivi ukazuju na konkretnu akciju do koje vodi klik na link. Izborom “otpad” izbrisaćemo stranicu (stranica nije potpuno izbrisana, klikom na link “otpad” u horizontalnom meniju dolazimo do obrisanih stranica, odakle izbrisane stranice možemo ponovo aktivirati).

Sada na spiku nema ničega, a klikom na “Dodaj novu” (u meniju levo, ili klikom na isti ovaj link u gorenjem delu ekrana), krećemo sa kreiranjem naše prve stranice.



Ispod naslova, nalazi se glavno polje za unos sadržaja. Sav sadržaj je moguće formatiraati na sličan način kako se to radi u Word-u. 


Klikom na komandu Dodaj sadržaj dodajemo slike, video zapise, itd.: